Kijkwoning Zulte | Sibomat

Image 1

Naam: Kijkwoning Zulte

Bedrijf: Sibomat


Omschrijving

De kijkwoning in Zulte, een ontwerp van architect Bill Cosman, valt op door zijn strakke witte architectuur. Gecombineerd met modern zwart schrijnwerk. De woning staat op een perceel van 1.360 m2. Door uitgekiende raampartijen stroomt het daglicht royaal binnen, zodat het huis ruim aanvoelt. Deze recente kijkwoning is klaar voor de toekomst. Een warmtepomp met grondboring, domotica, zonnepanelen, vloerverwarming, driedubbele beglazing én een ventilatiesysteem D: al deze technieken zorgen ervoor dat de kijkwoning uitblinkt op het vlak van energieprestaties. En garanderen bovendien een aangenaam binnenklimaat.


Klimaatvriendelijke bouwmaterialen

Bouwmethode houtskeletbouw: droge bouwmethode, honderden liters water worden uitgespaard in tegenstelling tot traditioneel bouwen, hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen, eenvoudig goed te isoleren.


Klimaatneutraal wonen dankzij technologie

Een geothermische warmtepomp met grondboring, domotica, zonnepanelen, vloerverwarming op beide verdiepen, driedubbele beglazing én een ventilatiesysteem D. Al deze technieken zorgen ervoor dat de kijkwoning uitblinkt op het vlak van energieprestaties. En garanderen bovendien een aangenaam binnenklimaat.


Randvoorwaarden voor een duurzame nieuwbouw of renovatie

Door uitgekiende raampartijen stroomt het daglicht royaal binnen, zodat het huis ruim aanvoelt. Streefdoel is steeds richting energieneutraal te werken, deze kijkwoning heeft zelfs een E-peil van -3.Gallery