Les Belles, Verplancke NV

Te Sint-Niklaas

Ons project Residentie “Les Belles” te Sint-Niklaas is een project waar we terecht trots op zijn.

Het project werd ontworpen door Arcas Architecture & Urbanism in opdracht van Condominium Projectontwikkeling. Het omvat 40 appartementen met ondergrondse parkings en bergingen in Deauville-stijl. De verwilderde parktuin met vijver werd in zijn oorspronkelijke glorie hersteld door AvantGarden.

De grootste uitdaging in dit project was de integratie van moderne uitvoeringstechnieken zonder te raken aan het warme en niet repetitieve ontwerp. Dit zowel om de kostprijs binnen de perken te houden als om de duurzaamheid te verhogen.

De ruwbouwwerken, startende met de uitgraving, werden volledig door ons eigen personeel uitgevoerd.

Voor de opvang van de bovenstructuur boven de parking werd gewerkt met door beton omhulde stalen liggers die inclusief alle nodige doorvoeren voor riolering en technieken geprefabriceerd werden door ons zusterbedrijf PreCast NV.

Door het gebruik van kalkzandsteen elementen met hoge druksterkte konden de betonwanden in de bovenbouw deels weggelaten worden. Een aanzienlijke besparing voor onze klant.

Zo werden de loggia’s met slanke kolommen en sierconsoles op de voor- en achtergevel uitgevoerd in wit en antraciet architectonisch beton, wederom ontworpen en geprefabriceerd door PreCast NV.

De mooie, maar complexe, detailleringen van dak, inpandige dakterrassen en leuningen werden in detail voorbereid en konden mede daardoor perfect worden uitgevoerd door de onderaannemers.

Het gebouw werd voorzien van een eigen, ondergrondse waterzuiveringsinstallatie. Voor de beregening van de parktuin werd een automatische bevloeiingsinstallatie met regenwater-recuperatiebekkens voorzien.

In het ontwerp werd repetitiviteit bewust vermeden om een gevarieerd aanbod in grootte en uitvoering van de appartementen te bekomen. Bovendien werden alle appartementen volledig op maat van de klanten afgewerkt; van een gewijzigde indeling over individuele materiaalkeuzes tot voorzieningen voor een jacuzzi op het terras toe. Het bijhouden en coördineren van al deze aanpassingen was een administratief huzarenstukje op zich.

Al deze elementen maakten “Les Belles” tot een uitdagend bouwproject, met een resultaat waar wij terecht fier op zijn.







Ontdek de andere projecten