Kantoor DSM Team, DSM Team

Te Erondegem

DSM Team is fier op de realisatie van hun nieuw kantoorgebouw te Erondegem.

Toen de bvba opgericht werd in 1999 voerden we enkel ruwbouwwerken uit. In 2012 stapte Robin De Sutter, de zoon van Johny De Sutter, mee in DSM Team met de bedoeling de zaak beetje bij beetje verder uit te bouwen. Stilaan werd het wind-en waterdicht bouwen (ruwbouw, daktimmer-dakbedekking-dakdichtingswerken en buitenschrijnwerk) de hoofdzaak van de onderneming. De zaak groeide en synchroon volgende dus ook het feit aan te weinig en beperkte (thuis-) ruimte om ook de administratieve zijde rond het runnen van ons bedrijf, uit te voeren. Het idee om ons eigen project te realiseren is dan ook gegroeid vanuit deze vaststelling.

Na uitvoerig overleg werd een financieel plan uitgewerkt om bijgevolg te kunnen uitkijken naar gronden of gebouwen. Uiteindelijk werd een stuk grond (met vervallen gebouwen) aangekocht van 20 are in de Impestraat te Erondegem. Een stuk grond met veel potentieel, maar ook veel werk. Veel werk om het te saneren, want dit was één van de voorwaarden van het Vlaamse gewest.

Na overleg met zowel gemeente als gewest, zou dit project het eerste zijn in het maatschappelijk straatbeeld , die bestond uit een handelspand (nieuw kantoor DSM Team met magazijn) en daarboven twee gelegen appartementen (120m² & 130m²).

We deden beroep op een gerenommeerd en ervaren architectenbureau, die het project een eigen en ongezien accent gaf op vlak van architectuur. Hij bracht een samenspel tussen de gevelmaterialen, lichte leien in halfsteensverband op zowel gevel als dakvlak, gecombineerd met donker buitenschrijnwerk en gevelsteen.

We zijn heel fier op dit project omdat het, nu het einde in zicht is, een hele uitdaging is geweest om dit van begin tot einde zowel vanuit technisch en organisatorisch als uit financieel oogpunt tot een goed einde te brengen. Van bij het begin hadden we de juiste ideeën voor ogen en hebben we dit in realiteit kunnen omzetten. Uit het oogpunt om vandaag te investeren voor wat komen zal in de toekomst.

Bouwen is een heel avontuur en is vandaag beduidend complexer geworden in tegenstelling met vroeger. Zowel bouwtechnieken maar ook de wetgeving en normen i.v.m. veiligheid en milieu zijn heel wat strenger geworden. Het is dus van noodzakelijk belang dat dit project van meet af aan, correct was en correct bleef. Technische kennis en communicatie is volgens ons de belangrijkste factor om zulk en andere projecten tot in de puntjes te kunnen finaliseren. Nadenken en dan handelen. De beste combinatie die we dagelijks handhaven om kwaliteit en duurzaamheid tot stand te brengen.
Persoonlijke en dagelijkse opvolging van de werken zorgden voor duidelijke afspraken en maakte dat er van bij het begin een duidelijk beeld ontstond. Vormde er zich een 'probleem' of kon er iets beter, dan konden wij meteen ingrijpen en overleggen met architect.

De fierheid omtrent dit gebouw werd sterk gevoed door de inzet en het wederzijdse vertrouwen tussen de vennoten onderling. Johny De Sutter heeft op 46-jarige leeftijd, na meer dan 30-jaar als chef-meestergast te hebben gewerkt, de knoop doorgehakt om als zelfstandige aan de slag te gaan. Geen evidentie maar toch voert hij dit tot op de dag van vandaag, dag in dag uit, op zijn 66-jarige leeftijd nog steeds met heel veel inzet uit. Hij heeft nu stilaan besloten om beetje bij beetje, stapje per stapje, zich minder te gaan engageren in het bedrijf en te gaan genieten van het leven na het werk. Het is dan ook door zijn toedoen en vertrouwen dat dit project tot stand is gekomen en ook om die reden zijn wij enorm fier.Ontdek de andere projecten