Quadrivium, Ciscon

Te Lievegem

Ciscon is fier op de realisatie van het project 'Quadrivium' in het pand Grote Baan 49 te Lievegem. Quadrivium staat voor kruispunt in het Latijn. Maar het staat niet alleen op een kruispunt van wegen, het staat ook op een kruispunt van techniek en duurzaam bouwen.

Het is een verbouwing van een grote bungalow tot 3 appartementen . Het ontwerp werd in samenwerking met Ongena Francis en architect Walter Thomas uitgewerkt. Een bestaande structuur ombouwen tot volwaardige appartementen was een hele opdracht. De uitdaging bestond er vooral in om te kunnen voldoen aan isolatiewaarden en brandveiligheid.

Met de stichting van drie appartementen door een verbouwing van een grote bungalow is er niet alleen veel meer woonwaarde gecreƫerd, er is ook een weg getoond waar we met de betonstop in Vlaanderen naartoe kunnen. Immers, op de plaats van een uitgeleefde bungalow staan nu drie zeer hoogwaardige appartementen waar het wooncomfort voor de bewoners is geoptimaliseerd op een zo ecologisch verantwoord mogelijke wijze. Tegelijkertijd is de belevingswaarde aangenamer dan daarvoor. Dit komt door het zeer esthetische design van het gebouw en de zorgvuldige aanleg van de tuin. Het is daarmee een uitstekend bewijs dat een verdichting van de bebouwing kan leiden tot een aangenamere beleving voor de woonconsument.

Het duplex appartement dat zich aan de voorzijde, kant Grote Baan, bevindt kan worden gebruikt als studio met bureau aan huis. Het is ook ideaal voor de nieuwe manier van werken, flex- en telewerken; Daarbij is de ligging vlak bij de oprit naar de R4 een belangrijke troef. Het speelt hiermee in op nieuwe woon- en werkvormen. De twee grotere appartementen situeren zich aan de achterzijde over twee etages, ietwat afgeschermd van de Grote Baan, maar wel goed op het zuiden gesitueerd voor een aangename woonbeleving en hoog energierendement.

Het project situeert zich door ligging, functionaliteit, hoge kwaliteit van bouwen en afwerking in het midden en hogere huursegment. De drie appartementen zullen verschillende types huurders aantrekken, en daarmee bijdragen aan de diversiteit van de bewoning aan de Grote Baan.Ontdek de andere projecten