Waregemstraat, Bouwwerken Tijtgat

Te Deinze

Wij zijn een jong bedrijf bestaande uit twee zaakvoerders Davy (37) en Jan (30) en een tiental medewerkers. Onze hoofdactiviteit bestaat uit ruwbouwwerken voor woningen en appartementen. Door de groeiende vraag van klanten om een totaaloplossing te bieden, richten we ons steeds meer op de volledig afgewerkte woningen en appartementen.

In 2016 beslisten we dat het tijd was voor een eigen project zodat we in alle vrijheid onze eigen accenten zouden kunnen leggen. Begin 2017 hadden we eindelijk een geschikt lot gevonden en kochten we een oude café met ruime parking om hier twee woningen te bouwen. Na overleg met de architect en de gemeente bleek het, mits wat creativiteit, mogelijk om drie woningen te bouwen in plaats van twee. Dit zorgde ervoor dat de loten optimaal benut werden met een grootte van +-500m² per stuk.

Het project werd ontworpen door architecte Céline Goessaert van architectenkantoor Boulez-Degrande, in nauw overleg met ons. We vonden het belangrijk om een luxueuze uitstraling te geven aan het project en probeerden de illusie te wekken dat de twee rechtse woningen eruit zien als één villa. De architecte verschoof de voordeur van de ene woning naar de zijgevel en de twee verschillende kleuren gevelsteen vallen niet gelijk met de perceelsgrens.

Na het verkavelen en de bouwaanvraag konden eind 2017 de afbraakwerken beginnen. In die periode leerden we Steven, Chi en hun kinderen kennen. Ze waren meteen enthousiast over de plannen en kochten de middelste woning op plan. Chi grapte dat ze wel graag kerstavond in haar nieuwe huis wilde vieren. We beloofden haar ons uiterste best te doen om die wens in te lossen. De ruwbouwwerken liepen als een trein en we beslisten om enkele leuke accenten te leggen die je zelden ziet op de projectmarkt. We denken aan twee prachtige schoorstenen op de woningen en volledige verborgen plaatsing van de lintelen.

Na de ruwbouw gingen onze onderaannemers direct van start met kap, dak en technieken. Steven en Chi kwamen dagelijks langs op de werf en de sfeer was top. Ondertussen werd ook de linkse woning verkocht aan Marnix en Ingrid en de rechtse aan Michael en Jelyssa. We kozen bewust voor een grote keuzevrijheid van de klanten, waardoor de woningen allemaal hun eigen accenten hebben.

De samenwerking met onze onderaannemers verliep geweldig. Vooral in de afwerking werd er veel gekozen voor variaties na overleg met de specialisten. Chauffagist Koen Van Impe zorgde in alle drie de woningen voor vloerverwarming. Elektro WVA zorgde voor tal van spots. Vloerder Joerie Van Boxstael plaatste dan weer in elke woning een verschillende vloer. Van laminaat tot 60x60-tegels tot parkettegels. Telkens overlegden onze eindklanten rechtstreeks met de onderaannemer, wat voor een oplossing op maat en uiteraard veel vertrouwen zorgde. Wij organiseerden op onze beurt de vlotte coördinatie tussen de verschillende partijen.

Na enkele maanden waren onze onderaannemers klaar en kwamen we eind 2018 terug op de werf met onze eigen mensen. We zorgden voor de borduurtjes, putdeksels, voetpad en oprit. Onze medewerkers waren blij om terug te komen op de werf nu deze bijna klaar was. Chi's wens van een jaar eerder was ondertussen werkelijkheid: ze kon kerstavond in haar nieuwe woning vieren. Een tijdje later konden ook Michael en Jelyssa verhuizen. Marnix en Ingrid beslisten om de woning te verhuren.

Het was een fantastische ervaring om als jonge ondernemers een eerste eigen project te kunnen bouwen. We zijn ervan overtuigd dat dit niet het meest spectaculaire project is, maar wel het warmste met de beste contacten met onze klanten. Deze zijn ondertussen zeer tevreden met het eindresultaat en ook wij zijn fier op deze realisatie.Ontdek de andere projecten