Alizeé, Aco Bouwteam

Te Eeklo

Na jarenlang onderzoek en expertise zijn we er in geslaagd en bijzonder fier om als eerste in België een nul energie project te bouwen met 8 appartementen.

Zes jaar geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van ons eigen concept rond energiezuinig wonen.

In eerste fase hebben we isolatie en luchtdichtheid aangepakt. Nadat dit geoptimaliseerd was zijn we verder beginnen onderzoeken welke technieken het meest efficiënt zijn voor ons klimaat. Doordat de woningen zo goed geïsoleerd zijn worden deze woningen in de zomer vlug te warm. Waardoor er evenveel nood is aan koeling dan verwarming.

Zo zijn we aan de slag gegaan met geothermie Hiermee kunnen we de woningen zowel koelen als verwarmen met gratis aardenergie. Een geschikt afgifte systeem is daarbij heel belangrijk om het verwarmen en koelen te combineren. Zo hebben we het energieplafond ontwikkeld.

Door dit met nog vele andere zaken te combineren zijn we vandaag gekomen tot een ideaal nul energie concept.

Dit hebben we toegepast in de 8 appartementen en hebben zeer uitzonderlijke resultaten: App. 1 E-22, App. 2 E-2, App. 3 E-1, App. 4 E-32, App. 5 E-3, App. 6 E-2, App. 7 E-21, App. 8 E-20

Wij zijn vooral trots na jarenlang onderzoek en optimalisatie waar we heel veel tijd en middelen hebben ingestoken we vandaag dit eindproduct kunnen leveren. Van onze bewoners horen we veel lovende woorden, Zomer en winter de gewenste temperatuur in de woning zonder tocht, stof en onderhoud. En de kers op de taart geen dure rekeningen voor verwarming en koeling van hun woning.Ontdek de andere projecten