Uitbreiding kantoren Maatschappij Linkerscheldeoever, Algemene Bouw Maes nv

Te Kallo

Voor algemeen aannemer Algemene Bouw Maes was de uitbreiding van de kantoren van de Maatschappij Linkerscheldeoever een technisch uitdagend project waar de lat met betrekking tot duurzaamheid, gevels en afwerking zeer hoog lag.

Ondanks de kleinschaligheid van het project werden zeer veel verschillende technieken en materialen gebruikt. Het project werd door de aannemer binnen de vooropgestelde timing afgewerkt, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever MLSO en de architect.

Achter de beschermde pastorij van Kallo werd de uitbreiding voor Maatschappij Linkerscheldeoever gebouwd. Deze uitbreiding bestaat uit een half ingegraven zware onderbouw die aan de voorzijde donkere ruimtes omvat en aan de achterzijde werd opengewerkt naar de aansluitende vijver toe voor de kantoren. Daarbovenop staat een lichte staalstructuur die een flexibel opdeelbare open ruimte omvat. Door het correct uitwerken van deze lichte structuur werd ervoor gezorgd dat er vanuit de voorbouw door en over de nieuwe aanbouw gekeken kan worden.

In het bouwproces is geprobeerd om steeds de meest verantwoorde keuzes te maken aangaande duurzaamheid en toegankelijkheid. Dit heeft op velerlei vlakken invloed gehad, zoals houtskeletwanden met nagroeibare isolatie, gaswarmtepomp, vloerverwarming, balansventilatie, screens tegen oververhitting en een groendak.

meer info





Ontdek de andere projecten