Algemene Bouw Maes wint eerste editie van Fier Bouwen-award

Algemene Bouw Maes wint de allereerste Fier Bouwen-award met de uitbreidingswerken van de kantoren van de Maatschappij Linkerscheldeoever te Kallo, BC-Construct sleept de publieksprijs in de wacht.

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege overhandigde zaterdagvoormiddag 7 oktober de allereerste Fier Bouwen-award aan algemeen directeur Carine Drumont van Algemene Bouw Maes, tijdens de officiƫle opening van bouw- en inspiratiesalon bis in Flanders Expo.

Het Gentse klasse 8-bouwbedrijf had de uitbreidingswerken van de kantoren van de Maatschappij Linkerscheldeoever naar voren geschoven voor dit concours omwille van de technische uitdaging en de hoge verwachtingen op vlak van duurzaamheid en afwerking. Een onafhankelijke jury (Geert Gille, Constructiv - Nancy Vercammen, Ie-Net - Francis Raman, Federale Verzekering - Luc Rosseel, CIB - Olivier Carrette, UPSI-BVS) moest zich uiteindelijk buigen over zeven ingediende projecten en stond voor een schier onmogelijke opdracht. Finaal werd unaniem beslist de eerste prijs toe te kennen aan Algemene Bouw Maes.

BC-Construct sleept publieksprijs in de wacht


Naast de toekenning van de Fier Bouwen-award, werd er ook een publieksprijs uitgereikt op basis van de 810 stemmen via de website www.fierbouwen.be. Staal- en industriebouwer BC-Construct uit Waasmunster rijfde de meeste publieksstemmen binnen met het verbouwproject van de winkel Noppe Slaapcultuur in Lokeren.

De Fier Bouwen-award werd in het leven geroepen door de Vereniging van Algemene Aannemers van de provincie Oost-Vlaanderen om mee het imago van de aannemerswereld op te poetsen.